Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

Kerkstraat is Kerststraat

Volop activiteiten in hart van Noordwijk-Binnen

NOORDWIJK – Heerlijk winkelen, genieten van muziek en bijzondere voorstellingen en tegelijkertijd het goede doel ondersteunen. Dit alles kan tijdens de Oude Dorpskerstwandeling die op zondag 13 december van 13:30 uur tot 17:30 uur plaatsvindt. Ook later in de week vindt er een keur aan activiteiten plaats die van de Kerkstraat met recht de Kerststraat maakt.

Door Joep Derksen

Krijn van der Bent informeert wat de Oude Dorpskerstwandeling precies inhoudt: “Op de route Voorstraat – Lindeplein en Kerkstraat zijn diverse optredens te horen en kan genoten worden van verhalenvertellers, toneelstukjes en muzikale ensembles; dit alles gegoten in Dickens’ stijl. Op vertoon van een toegangsbewijs is het mogelijk om bij particulieren thuis een voorstelling te zien. De kosten voor zo’n kaartje bedragen slechts 5 euro en voor kinderen tot en met tien jaar 2,50 euro. De opbrengsten van deze entreekaartjes zijn geheel voor Amnesty International. Die dag verkopen we ook warme erwtensoep en rookworst en bij ’t Lieverdje: Glühwein en warme chocolademelk, waarvan de baten naar Amnesty gaan.”

Op de Kerkstraat zelf staan drie tenten, met onder meer een kleinkoor dat bestaat uit levende standbeelden: voor een euro die in een gereedstaande hoed geworpen wordt, voeren ze een klein stukje op. In de tweede tent kan genoten worden van een muzikaal intermezzo en in de hal van de Rabobank speelt een pianist op een vleugel de kerststerren van het dak. Achter in de Kerkstraat kunnen de bezoekers een muzikale verrassing verwachten, laat Van der Bent weten.

Winnaars

In de komende maand worden wekelijks vijf winnaars van de grandioze najaarsactie getrokken, die elk een weekprijs van 70 euro ontvangen. Op 4 januari wordt uit alle ingeleverde stempelkaarten de winnaar getrokken van de hoofdprijs van 200 euro contant. Van der Bent: “De maand december zit vol activiteiten. Vrijdag 18 december is er Noordwijk verlicht Binnen, waarbij tussen 19:00 uur en 20:30 uur een culturele lampionnenoptocht door Noordwijk Binnen loopt van het plein van de Bronckhorstschool via de Kerkstraat naar het Lindeplein. We vragen de bewoners om die avond de elektrische verlichting uit te doen en alleen kaarsjes of vuurkorven aan te doen.”

Hij besluit: “Donderdag 24 december hebben we een ludieke koek en zopie onder de grote kerstboom, waarmee we een gebaar willen maken richting de consument toe die ons zo gesteund hebben het afgelopen jaar.”
(Op de foto: Krijn van der Bent en Carolijn Fijen bij de etalage waarin de prijzen voor de najaarsactie staan).