Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

Maximum limiet woonboten

TEYLINGEN – Vooralsnog mogen woonboten niet hoger zijn dan drie meter. De gemeenteraad zal de door wethouder Bert Homan (VVD) ingediende Woonschepenverordening ongewijzigd goedkeuren. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Financiën en Toerisme op donderdag 3 december.

Ondanks een hartstochtelijk insprekerpleidooi van een advocaat van woonbooteigenaar Vis om een uitzondering te maken voor het vervangen van diens huidige boot met een groter en hoger exemplaar, bleven de politici onvermurwbaar. Homan reageerde hierop: “We gaan niet van de woonschepenverordening afwijken; hierna gaan we namelijk beginnen met het vaststellen van de bestemmingsplannen. Dan komt er een individuele afweging per gebied en per locatie.”

Commissielid Albert Vink (PvdA): “Deze verordening is veel duidelijker en handbaarder dan het vorige voorstel. We zijn het ermee eens om vast te houden aan de maximale boothoogte van drie meter. Wel moet de regeling gemonitord worden.” Commissielid Rob ten Boden (Trilokaal): “We zijn blij met deze betere en helderde verordening. We zijn het eens met de beslissing om het landschapsuitzicht rond de Kaag te beschermen: je kunt het maar één keer verpesten.”
Homan reageerde: “De woonschepenverordening wordt vastgesteld en op 1 januari 2010 beginnen we met het bestemmingsplan. De wachttijd is relatief kort en er wordt flink gehandhaafd. Alle woonboten zijn in beeld en van iedereen is de eigenaar en zijn de maatvoeringen bekend. We gaan de mensen aanschrijven dat ze een 122 euro kostende vergunning moeten aanvragen voor het behandelen van de aanvraag en het verkrijgen van een ligplaats. We gaan na aantal maanden bekijken wie geen vergunning heeft aangevraagd en direct gaan we handhaven. Ik zeg u toe dat we de regelgeving gaan monitoren. In de zomer van 2010 kunnen we een eerste evaluatie hebben en na een jaar een complete inventarisatie.”