Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

Verhuizing tankstation een kwestie van tijd

SASSENHEIM – Autoservice Zwiers gaat op termijn zeker verhuizen naar een andere locatie. Op dit moment zijn de gemeente en eigenaar Richard de Groot nog in onderhandeling over een goede alternatieve plek waar een nieuw tankstation annex garage gebouwd kan worden. Dit meldde wethouder Gerrit van der Meer tijdens de commissie Ruimte van woensdag 2 december en werd desgevraagd bevestigd door De Groot.

Door Joep Derksen

Tijdens de commissievergadering meldde Van der Meer: “Ik heb toegezegd met de eigenaar van dit tankstation aan de Lindelaan zou spreken over een alternatieve locatie. Met de heer De Groot hebben we meerdere keren aan tafel gezeten. Er is een berekening gemaakt over de kosten om het tankstation naar die alternatieve locatie te verplaatsen. Ook is informatie gevraagd bij de provincie. We moeten hier uiteindelijk wel over onderhandelen, maar er is nog geen eindresultaat. Ik ga de onderhandelingen positief in, maar ze zijn nog niet afgerond. Ik wil die onderhandelingen graag verder voortzetten en tot die tijd wordt de situatie gedoogd.”

De Groot bevestigt dat de gesprekken gaande zijn: “Wat de wethouder zegt klopt, dat is de stand van zaken.” Ook hij wil niet vertellen wat de alternatieve locatie is, al geeft hij toe dat het in Teylingen zal zijn: “Als deze plek door mag gaan, is het een goede locatie, maar we moeten nog een hoop wegen bewandelen. Zo moet er nog een stukje grond aangekocht worden en is het moeilijk om een geschikte locatie te vinden die voldoet aan de milieuzones. Ook bij een industrieterrein staat de mogelijkheid voor een tankstation niet in het bestemmingsplan. De nieuwe locatie is echter beter; de omzet kan hier vergroot worden.”
De Groot heeft geen rancune tegen de omwonenden die over zijn bedrijf geklaagd hebben: “Het is een feit dat dit tankstation er eerst was, de mensen er later kwamen wonen en dan gaan klagen. Maar ze hebben er geen ongelijk in: de locatie aan de Lindelaan is niet meer een plek waar een tankstation hoort, met tankwagens die door de straat rijden. Er is geen sprake van overlast, al is de manier waarop alle communicatie gegaan is jammer.” Over de tijdsplanning: “Ik had zelf een half jaar geleden al een oplossing verwacht, maar je hebt met bestemmingsplannen en de provincie te maken: het zijn veel schijven waar je over heen gaat. Als het aan mij lag, was het verhuizen naar een andere plek al een half jaar rond geweest.”