Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

Minder subsidie SWOL

LISSE – De subsidie voor de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse) verlagen van 459.500 euro in 2011 naar 443.000 euro het jaar erop en 426.500 euro in 2013. In de komende jaren wil de gemeente stoppen met het subsidiëren van de SWOL-activiteiten en dienstverlening. Wel blijft de gemeente zaken als organisatiekosten, huisvesting en afschrijvingen vergoeden.

Dinsdag 24 november maakte het college van burgemeester en wethouders bekend dat zij de gemeenteraad adviseren om in te stemmen met het zogeheten model Kernfuncties plus. Naast de reguliere kosten wil de gemeente ook de SWOL-participatie in het Lokaal Loket Lisse, de coördinatie van het advieswerk voor ouderen en het uitbreiden en verbeteren van de signalerende huisbezoeken vergoeden.

‘Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de gemeente sommige activiteiten of dienstverlening subsidieert, wanneer deze expliciet bijdragen aan de vermindering van de kwetsbaarheid van ouderen’, zo informeert wethouder Adri de Roon (D66). ‘Het gaat dan om programma’s die de zelfredzaamheid van alleenstaande ouderen verhogen.’ De gemeenteraad bepaalt in december of ze meegaan met het voorstel van het college.
Om ervoor te zorgen dat de drie projecten ‘Vrijwilliger Dienstverlening’, ‘Seniorenbus’ en ‘Ontmoeting 55+’, waaraan de SWOL uitvoering geeft, ook na 2010 worden gecontinueerd, zal de gemeenteraad een bedrag van 79.000 euro moeten reserveren. Of de politici hier ook toe bereid zijn in de komende tijd waarin de gemeente flink moet bezuinigen, wordt in 2010 bepaald.