Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

Quick quick scan spoor bijna klaar

TEYLINGEN – De resultaten van de quick quick scan van het haalbaarheidsonderzoek naar de aanleg van een spoortunnel in Voorhout zijn uiterlijk in januari 2010 bekend. Op initiatief van D66 spoorde de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders in september aan om zo’n onderzoek te realiseren. Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op maandag 30 november informeerde wethouder Leo van der Zon over de voortgang.
‘Het bureau Novaris voert dit spoedonderzoek uit’, zo liet Van der Zon weten, ‘zij bekijken de mogelijkheden om het spoortraject te verdiepen en beoordelen daarbij allerlei zaken. Te denken valt dan aan het noodzakelijk lengteprofiel: hoe lang moet die tunnel dan zijn die in Voorhout het spoor onder de grond brengt? Ook de diepte, een analyse van de kosten en de mogelijkheid om boven op de tunnel bebouwing te plaatsen worden bekeken. Met name dat laatste punt is van belang, omdat er tegenover de kosten van de tunnel ook weer opbrengsten van de grondontwikkeling kunnen staan.’