Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

Rioolheffing fors omhoog

LISSE – Drie miljoen euro voor het Landgoed Keukenhof en 300.000 euro voor een beter binnenklimaat op scholen. Aan de ene kant geven de nationale overheid en de gemeente zeer forse bedragen uit om de economie te stimuleren. Dit geld lijkt echter niet terug te gaan naar de belastingbetalende inwoners: zij gaan niet alleen meer betalen voor de precariorechten, ook stijgen de rioolheffinglasten jaarlijks met maar liefst 7,9%.

Wethouder Guus Mesman (PvdA) weigerde dinsdag 24 november om deze zaken met elkaar te verbinden. ‘De rioolheffinglasten is een heel ander onderwerp dan de subsidiering van het landgoed of de scholen’, zo gaf Mesman licht geagiteerd aan. ‘In de komende jaren gaat er meer aandacht uit naar de afvloeiing hemelwater en grondwater. We moeten toe naar 100% dekking van de kosten en als we doorgaan met een jaarlijkse milde verhoging, moeten we over een aantal jaren een veel hoger tarief betalen’, zo liet Mesman weten.
In de periode van 2009 tot 2013 stijgt het rioolheffingtarief van 130,44 euro naar maar liefst 198,00 euro: een gecumuleerde stijging van meer dan 50%. Na 2013 zou het tarief twintig jaar lang even hoog moeten blijven, liet Mesman weten. ‘Bij gelijkblijvende rioleringsplannen, wel te verstaan. Als er andere plannen komen, zouden ook de tarieven weer omhoog kunnen gaan.’

1 Comments:

At 6:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ja, waarschijnlijk dus het is

 

Een reactie posten

<< Home