Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 januari 2010

Dure websites voor CJG

LISSE – Maar liefst 480.000 euro om twee websites op te starten en in de lucht te houden. Dat betalen vijftien gemeenten om een virtueel Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) te realiseren. Voor dit gigantische bedrag komt er een website voor ouders, die aansluit bij het virtueel CJG van de GGD Flevoland. Ook wordt een al bestaande website (www.overenuit.nl) ingezet om informatie over het CJG aan jongeren te verspreiden.
Vijftien gemeenten in Holland Rijnland en de Rijnstreek delen de kosten. In het eerste jaar bedragen die kosten dus 480.269.87 euro. De jaarlijkse kosten daarna bedragen 239.071 euro. Het zijn gigantische bedragen voor websites die al in de lucht zijn en aangesloten worden op reeds bestaande systemen. Lisse-wethouder Adri de Roon (D66) vond dinsdag 22 december van niet: ‘Het beheer van deze sites komt bij de GGD te liggen en dat is logisch. Veel van de inhoud heeft te maken met de sociale atlas en gezondheidsvoorlichting. Op deze sites worden vragen dagelijks beantwoord. Ons wordt geadviseerd dat dit een redelijk bedrag is, dus nemen we dat advies over.’