Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 januari 2010

Professionalisering SWOL kost veel geld

LISSE – De gemeente betaalt 23.000 euro aan Paul Rense, voormalig interim directeur van de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse). Voor dat bedrag gaat Rense een half jaar lang één dag in de week de SWOL adviseren. Hij moet ervoor zorgen dat de SWOL geprofessionaliseerd wordt.
Als dit salaris wordt omgerekend naar een werkjaar waarin vijf dagen in de week wordt gewerkt, dan zou het jaarsalaris van Rense 230.000 euro bedragen. Wethouder Adri de Roon (D66) hanteerde dinsdag 22 december liever een andere berekening: ‘Het uurtarief is slechts 115 euro per uur inclusief BTW. Dat is dus niet exorbitant als je het omrekent.’ De gemeente legt ook een bedrag van 6.200 euro opzij aan ‘deskundigheidsbevordering’. ‘Dat zijn extra cursussen en trainingen voor de SWOL-medewerkers’, verduidelijkte De Roon.