Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

‘Geld reserveren voor parkeerplaatsenclaims’

LISSE – De nijpende parkeerproblematiek in De Blinkerd wordt aangepakt, met de komst van zo’n 90 extra parkeerplaatsen. Maar dat levert direct een nieuw probleem op, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 11 februari. Meer claims van bewoners van andere wijken om ook extra parkeerplaatsen te krijgen, hangen de gemeente boven het hoofd.
Commissielid Kees Schrama (Nieuw Lisse) kaartte de problematiek aan: ‘Het is een goede zaak dat parkeerproblematiek wordt aangepakt, maar er mogen geen voorkeursbehandelingen voor een wijk worden gegeven. Kijk ook naar de andere wijken met vergelijkbare parkeerproblemen.’ Wethouder Guus Mesman antwoordde: ‘We onderkennen dat naar aanleiding van de oplossingen voor deze wijk meer verzoeken op ons af zullen komen. Daar zal geld voor nodig zijn, maar in deze moeilijke tijden is dat lastig. We kunnen tegen die andere wijken niet echt nee zeggen, maar dan moet het wel getemporiseerd worden. In de Blinkerd was een heel bijzondere situatie, want tijdens de bouw van die wijk werd indertijd meer ingezet op groen en minder op parkeren. Dat heeft zich gewroken. We willen een potje creëren voor andere wijken waar de parkeerproblematieken moet worden aangepakt. De gemeenteraad beoordeelt waar het geld aan besteed moet worden. Als andere wijken bij ons aankloppen, dan moeten we daarvoor geld reserveren.’