Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 maart 2010

“Hartstikke mooi eindresultaat”

VOORHOUT – Het speelterrein naast het Offenbachpad leek een gebed zonder einde te worden. Jaren geleden had de gemeente de omwonenden laten weten dat deze speelplaats pas opgeknapt zou worden nadat er een overeenkomst met Heijmans zou zijn over het voltooien van de nieuwe wijk Hoogkamer. Die overeenkomst ligt er nog altijd niet, maar toch is de speelplaats aangepakt; tot grote vreugde van de jongste generaties.

Scheidend wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) genoot zaterdag 27 maart dan ook met volle teugen van al die lachende gezichtjes: “Nadat de overeenkomst met Heijmans werd opgezegd, hebben we als gemeente geoordeeld dat we niet met de renovatie van deze speelplek moeten wachten tot na de realisatie van Hoogkamer. Dit eindresultaat ziet er hartstikke mooi uit.”

Terwijl de wethouder samen met veel kinderen fanatiek de laatste scheppen zand op een zojuist geplante boom gooit, kijkt Mirjam Kemperman, lid van de klankbordgroep voor bewoners, lachend toe. “Ik ben heel erg blij; hier hebben we heel lang op gewacht en het speelterrein is heel mooi geworden. Er ligt nu kunstgras en er zijn speeltoestellen voor zowel de jongsten als de oudere jeugd, zoals een schommel, klimrek, glijbaantje en een tafeltennistafel. Er was hier echt behoefte aan en dat blijkt ook wel, want kinderen uit alle wijken komen nu hierheen.”
Op zaterdag 5 juni wordt het vernieuwde speelterrein aan de Spoorlaan groots geopend.