Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2010

Invulling wethoudersposten bekend

LISSE – Het coalitieprogramma dat de VVD, Nieuw Lisse en D66 gezamenlijk opstellen, werd dinsdag 30 maart afgerond. De volgende dag ondertekenen de partijen het resultaat en geven tegelijkertijd een toelichting. Tot die tijd worden nog geen details over de inhoud vrijgegeven.

Wel is meer informatie bekend geworden over de portefeuilleverdeling van de drie aankomende wethouders Bas Brekelmans (VVD), Ad van Zelst (Nieuw Lisse) en Adri de Roon (D66). Brekelmans is eerste Loco burgemeester en gaat zich bezighouden met: Financiën, Ruimtelijke Ordening, Grondzaken en Economie en Toerisme. Maar ook met Accommodatiebeleid, Onderwijs, Natuur en Milieu en Intergemeentelijke samenwerking (waaronder de Greenport).

Van Zelst, de derde Loco burgemeester, bemoeit zich de komende vier jaren met Verkeer en Vervoer, Weg- en Waterbouw, Volkshuisvesting (wonen) en Openbare Werken. Tevens richt hij zich op de Gemeentewinkel, Buurt-wijkgericht werken, Speelruimtebeleid, Communicatie, Informatievoorziening, Dierenwelzijn en Facilitaire Zaken.

Ondanks dat D66 de kleinste partij is uit de coalitie, wordt De Roon toch de tweede Loco burgemeester. Hij houdt zich bezig met Sociale Zaken, Zorg en Welzijn, Personeel en Organisatie en Volksgezondheid. Tevens is hij de te contacten persoon voor het Monumentenbeleid, Jeugdbeleid, Sport, Juridische Zaken, Vrijwilligersbeleid en Kunst en Cultuur.

De portefeuille van burgemeester Corrie Langelaar blijft ongewijzigd. Zij gaat over de Openbare orde, Integrale Veiligheid, Rampenbestrijding, Brandweer, Regiozaken, Internationale betrekkingen, Integriteitsbeleid en Handhaving.
Brekelmans informeert: ‘De indeling van deze portefeuilles is nog onder voorbehoud, want er zouden nog onverwachte moeilijkheden op kunnen treden in het laatste deel van de formatie. Gezien de voortgang en enthousiaste sfeer acht ik die kans erg klein. Het nieuwe team heeft er zin in.’