Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2010

Uitbreiding speeltoestellen bij Ruysdaelplein nog niet zeker

LISSE – ‘Gebruik het plein bij het Ruysdaelplein voor activiteiten in deze buurt, niet voor speeltoestellen. Bij de ouders van het Ruysdaelplein bestaat geen animo om drie keer zoveel speeltoestellen te hebben. Binnen een straal van 700 meter bevinden zich al 17 speelplaatsen voor de kinderen.’ Franco Dieters, voorzitter van de bewonerscommissie Ruysdaelplein, sprak woensdag 24 maart in tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Volgens Dieters heeft een handtekening onder de 250 omwonenden ‘slechts’ 25 handtekeningen opgeleverd, ‘merendeels uit andere straten’. Hij vond een willig oor bij wethouder Jan Kippers (CDA), die na de ‘wipkippersaffaire’ uiterst zorgvuldig wil handelen waar het gaat om het plaatsen van speeltoestellen in woonwijkjes. De wethouder vertelde onder meer: ‘We moeten buitengewoon zorgvuldig omgaan met de herinrichting van het plein. Er gaat geen spade de grond in voordat er ordentelijk overleg is geweest. Het overleg tot nu toe is niet tot volle wasdom gekomen. We gaan weer met u en alle aanwezige bewoners overleg voeren en komen met een gedragen voorstel en richtingsplan.’