Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

Bushalte Delfweg onzeker

LISSE – De kans dat er toch een bushalte komt op de Delfweg lijkt minder groot te worden. Deze conclusie kan getrokken worden uit de informatie die wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) op woensdag 19 mei aan de leden van de commissie Maatschappij en Financiën gaf.

Van Zelst antwoordde op de vraag van fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) of er nog nieuws was over de bushalte van Halfweg: ‘We willen aan de raad overlaten of er een bushalte op de Delfweg moet komen. De aanleg van twee stopplaatsen kost 14.000 euro. Het is aan u om dat te honoreren of niet. Geld is een schaars goed: we moeten daar zuinig mee omgaan. Naar verwachting gaan er vijf passagiers per dag van deze lijn gebruik maken. Connexxion meldt dat na twee tot drie jaar de lijn zal worden opgeheven. Ik laat aan u de afweging of de investering goed is om het zo te doen.’ In deze tijd waarin gemeenten miljoenen moeten bezuinigen en ieder beetje helpt, rijst de vraag of de raad 14.000 euro wil uitgeven voor twee tijdelijke stopplaatsen, waar slechts een handjevol mensen gebruik van maakt.