Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2010

Lustig gokken tijdens Kortebaanwedstrijd

SASSENHEIM – Maar liefst 26 paarden hielden zich vrijdag 18 juni niet aan de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur op de Teijlingerlaan. Tijdens het kortebaancircuit, dat voor de negende keer door de Stichting Harddraverij Sassenheim werd georganiseerd, behaalden deze paarden de topsnelheden om te proberen de winnaar van dit jaarlijks terugkerende evenement te worden.

Uiteraard ging het deze dag niet alleen om de paardenraces zelf, maar ook om alle zaken eromheen. Zo droegen nog veel meer dames dan voorheen een prachtige hoed, in het kader van Lady’s Day. In de Hoofdstraat genoot het publiek van een gezellige braderie en kon het paardenpubliek volop gokken over wie de uiteindelijke winnaar zou worden. De uiteindelijke opbrengst van de totalisator was 22.224,50 euro: een nieuwe recordopbrengst. De mensen die gegokt hadden op Yke Starlake met de pikeur Ruud Pools als winnaar, waren spekkoper. Winnaars van de hoedenwedstrijd waren Coby en Paul Melman, van een bekende modezaak in Sassenheim. Ook aan de kinderen was gedacht; met behulp van de kindertoto werden zij ingeleid in de wereld van het gokken. De Kortebaan wordt op 18 juni 2011 voor de tiende keer georganiseerd; gezien de succesvolle editie van dit jaar bestaat daar geen twijfel over.