Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2010

Volop festiviteiten in Kerkstraat

NOORDWIJK – In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 juni is de Kerkstraat “the place to be”: dan wordt de jaarlijkse zomerbraderie weer gehouden. Twee dagen die bol staan van gezelligheid, met circa zestig kramen vol met fraaie, verrassende en prijsgunstige spullen.

Door Joep Derksen
Ondernemer Krijn van der Bent laat weten: “Of u nu op zoek bent naar een leuk sierraad, een schilderij, houten speelgoed, een kraamcadeau of eennieuwe outfit; u zult zeker slagen. Wanneer uw voeten moe zijn , ga dan lekker ontspannen op een van de vele terrassen waar Noordwijk-Binnen zo bekend om staat.”
Voor de allerkleinsten is er een echte draaimolen: een garantie dat ook het jongste kroost het naar de zin zal hebben. Maar ook aan de notoire voetballiefhebbers hebben de ondernemers gedacht: “Tijdens de WK-wedstrijd tussen Nederland en Japan op zaterdag 19 juni hebben we bij Proeflokaal Thomas een WK-scherm opgesteld. Voor, tijdens en na de wedstrijd is de zomerbraderie het toneel voor evenementenband ’t is Keun. De dag erna verzorgt een zeemanskoor de muzikale omlijsting.”
Zoals ieder jaar valt de zomerbraderie samen met de sfeervolle Markt onder de linden, die wordt georganiseerd door de Vereniging de oude Dorpskern. Op de Van Limburg Stirumstraat worden de markt en de braderie met elkaar verbonden; hierdoor ontstaan een waar lint aan kramen, met het schitterende oude dorpscentrum als achtergronddecor. Gezien de mogelijke parkeerproblematieken adviseert de organisatie om gebruikt te maken van de strandpendel. Beide dagen kunnen bezoekers gratis parkeren bij Beuk Touringcars en een van de luxe touringcars naar het marktterrein nemen. Voor de fietsers is er een stalling naast de katholieke ekrk op het Verkade parkeerterrein.
Beide markten zijn op zaterdag 19 juni geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het festijn zet zich voort op zondag 20 juni van 12:00 uur tot 17:00 uur. Voor meer informatie: www.braderiekerkstraat.nl.