Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2010

Ex raadslid pleit voor moskee

LISSE – ‘Haal een moskee naar ons dorp’. Dit opmerkelijke pleidooi kwam van inspreker Jos Assendelft, die ideeën aanbracht aan de raadsleden om te komen tot een beter Lisse. Hij deed dit tijdens de ingelaste raadsinformatiebijeenkomst van dinsdag 22 juni, waar de politici de inwoners aanhoorden over hun ideeën aangaande de kadernota. In deze kadernota staat een overzicht van de plannen voor de gemeente en de financiële mogelijkheden danwel beperkingen.

Assendelft was tot enkele maanden geleden fractievoorzitter van Nieuw Lisse, maar gaf deze functie op. Hij stelde zich vervolgens niet meer beschikbaar voor een plaats op de verkiezingslijst en zegde na de verkiezingen zijn lidmaatschap van Nieuw Lisse op. Als inwoner sprak Assendelft in en hij oordeelde over de kadernota: ‘Ik mis in het onderdeel “huisvesting” aandacht voor zowel onze Poolse medemensen als de stimulering van de doorstroming op de huurmarkt. Met een betere doorstroming heb je minder starterssubsidies nodig.’ Hij vervolgde: ‘Waarom blijft u aan het theater vasthouden? Doe een enquête of een onderzoek onder de bevolking of er werkelijk draagkracht voor een theater is. Woningbouw op Dever-Zuid lijkt me beter dan een bedrijventerrein en wat betreft de kunstwerken, vind ik dat je deze uitingen het best kunt concentreren op een (1) locatie; het Landgoed Keukenhof. Dat is beter dan aan iedere wijk een kunstwerk te geven. Dat olifantje in het centrum is een beetje een dood ding.’

Assendelft bewaarde zijn uitsmijteridee tot het laatst: ‘We hebben hier in Lisse een vooraanstaande positie waar het gaat om het geloof. Als er geen moskee in Hillegom gerealiseerd wordt, dan zou het ons als dorp niet misstaan om hier een moskee te hebben.’ De gemeenteraadsleden hoorden Assendelft aan en stelden verder geen verklarende vragen.