Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2010

“Goede hoop dat het project doorgaat”

Ondanks intrekking provinciale subsidie van drie miljoen euro

TEYLINGEN – “Met het intrekken van de provinciale subsidie, gaan de lasten voor de inwoners niet omhoog.” Deze geruststellende mededeling deed wethouder Leo van der Zon (VVD) naar aanleiding van het nieuws dat de provincie een VINEX-subsidie van bijna drie miljoen euro voor het project Hooghkamer intrekt. De wethouder heeft nog hoop dat het goed komt: “We hebben inhoudelijke argumenten tegen dit besluit en hebben daarom officieel bezwaar aangetekend.”

Door Joep Derksen

Na het opstellen van de plannen om een nieuwe wijk voor Voorhout te bouwen, Hooghkamer, weekte het toenmalige bestuur een bedrag van 2.796.261 euro los van de Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Ongelukkig gemaakte afspraken met onder meer projectontwikkelaar Heijmans leidden ertoe dat de realisatie van het project Hooghkamer jarenlang vertraagd werd. Het leek er zelfs heel lang op dat deze wijk uberhaupt niet gerealiseerd kon worden.

Voor de provincie was blijkbaar de maat vol. Vorige week kondigde deze instantie aan om Teylingen geen extra respijt meer te gunnen voor de bouw van Hooghkamer. Van der Zon laat weten dat de provincie dit formeel ook kan. “Maar we hebben vanwege afspraken met de verschillende partijen goede hoop dat het project doorgaat. Daarom hopen we dat de provincie erin toe zal stemmen om ons nogmaals een verlenging te gunnen voor de realisatie van Hooghkamer.”

Moeten de inwoners van Teylingen drie miljoen euro extra ophoesten als de provincie bij haar besluit blijft? “Nee; dat bedrag is apart gezet en niet meegenomen in de begroting. Daarom leidt een eventueel definitieve terugtrekking van het geld niet tot extra lasten voor de inwoners.”
Is het besluit van de provincie Zuid-Holland om deze subsidie in te trekken ook genomen vanwege het feit dat de rijksoverheid miljarden gaat bezuinigen op onder meer diezelfde provincie? Zal die provincie dan niet verlekkerd hebben gekeken naar het verstrijken van de deadline van 1 januari 2010 om de bouw van die 800 woningen gerealiseerd te hebben? Van der Zon: “Dat kan ik me niet voorstellen.”