Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2010

Meeste doelen nota Zicht op Cultuur bereikt

LISSE – De meeste gestelde doelen uit de nota Zicht op Cultuur zijn bereikt. Deze heuglijke mededeling had wethouder Adri de Roon (D66) op maandag 6 december voor de leden van de commissie Culturele Zaken.

Hij somde de wapenfeiten op: ‘Het project Bollenpoëzie loopt nog. Hiervan is een ding al gerealiseerd (het levensgrote schilderij van Anneke van Kesteren dat gebaseerd is op het gedicht ‘Ik noem je bloemen, etc.’ van Jan Hanloo; te zien in de bibliotheek, JD). Twee projecten kunnen nog dit jaar tot resultaat leiden: de Social Sofa van de kunstenaars Wolff en Witjens. Hierbij wordt het gewone bankje aan de Ringvaart vervangen door een bank met kleine mozaïeksteentjes met tevens een dichtregel’ (‘Soo overtreft de tulp het gout en diamant’ van de in 1645 overleden dichter Cornelis van der Woude, JD).

De Roon vervolgt: ‘Ook wordt door de kunstenares Marie-Claire Witjens een grote ronde steen met een puntdicht van Lutkeman gerealiseerd. Die steen komt aan de blinde muur van het gemeentehuis, zodat die vanaf de Lindenlaan goed zichtbaar is.’ Enige vertraging is er voor het project van de kunstenaar Hein van der Voort. Hij had het idee om de blinde muren van huizen in de Vogelbuurt met een kunstwerk op te vrolijken. ‘Dit wilde hij niet realiseren in verband met de renovatieplannen voor die wijk. Het kunstwerk had er al drie jaar kunnen hangen, want de renovatie is nog altijd niet gebeurd. Dat is jammer, maar het is de keuze van de kunstenaar. We hebben het geld echter gereserveerd, dus dit kunstwerk kan ook in 2012 of 2013 gerealiseerd worden’, aldus de wethouder.
boekje ‘Lisse in de jaren ‘60’ is onlangs door auteur Arie in ’t Veld gepresenteerd. De gemeente heeft hem ook de opdracht gegeven om een nieuw deel te schrijven: ‘Lisse in de jaren ‘70’. De Roon gaf aan dat hij het fijn zou vinden als dit nieuwe deel van de kroniek nog voor de Sinterklaasviering in 2011 afgerond kan worden. De auteur deed geen toezeggingen hierover.