LISSE – ‘Zorgt de omslag van vraaggericht naar aanbodgericht werken van de gemeentelijke organisatie wel voor kostenbesparingen?’ Deze vraag stelde het CDA aan het college van burgemeester en wethouders. Het antwoord laat nog op zich wachten, maar er wordt grif naar uitgekeken. Immers, in het verleden zijn forse besparingen in het vooruitzicht gesteld als de gemeente meer op digitaal gebied (via de computer) bereikbaar zou zijn. Kloppen die voorspellingen wel?
Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) somde de voorspellingen van twee jaar geleden op: ‘In de Kadernota van 2008 wordt met name gesproken over de omslag van vraaggericht naar aanbodgericht werken. Op het moment van vaststelling van de nota werd werd gesteld dat een voordeel van € 250.000,= per jaar (3% van de begroting) een reëel perspectief was. Er waren onderzoeksbureaus die zelfs uitgingen van 10%. Hierbij zou de omvang van het ambtelijk apparaat betrokken worden en er zou ruimte komen voor nieuw beleid Door de introductie van andere, c.q. betere, werktijden zou er nog meer financieel voordeel te behalen zijn.’
Vermeulen wilde van het college weten: Er zijn inmiddels enkele jaren verstreken en wij zouden graag vernemen of de doelstellingen gehaald zijn. Is er inderdaad sprake van een kleiner en goedkoper ambtelijk apparaat? Zo ja, is dit concreet aan te geven in de verschillen van het aantal fte’s in 2007 ten opzichte van 2010 en in een daardoor ingeboekt financieel voordeel? Zo nee, welke factoren zijn de oorzaak van het niet kunnen realiseren van de eerdere doelstellingen en welke maatregelen zullen er genomen worden om binnen redelijke termijn alsnog de eerdere doelstellingen te realiseren?’ Het college dient binnen enkele weken de vragen te beantwoorden.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home