Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 januari 2011

Gemeente gaat voor milieu

LISSE – De gemeente doet een inspanningsverplichting om het gebruik van duurzaam geproduceerd hout te stimuleren. Hiervoor gaat het college van burgemeester en wethouders een convenant afsluiten met Forest Stewardschip Council (FSC). Wethouder Bas Brekelmans (VVD) deed deze mededeling op dinsdag 21 december.

Jaarlijks verdwijnt vier keer de oppervlakte van Nederland aan bossen. In bepaalde bossen wordt het hout goed beheerd; gekapte bomen worden vervangen door nieuwe exemplaren. Lisse wil zich inspannen dat bij al haar projecten in de openbare ruimte, zowel nieuwbouw als renovatie, maar ook de eigen kantoren en gebouwen, gebruik wordt gemaakt van hout voorzien van het FSC-keurmerk.

Brekelmans liet weten: ‘We hadden al het beleid dat we FSC-hout zouden inkopen. Nu gaan we er ook op letten dat we gebruik maken van FSC-gecertificeerde aannemers. Tevens letten we de komende jaren op ons eigen papierverbruik.’ De gemeente wil in de toekomst papier van een FSC-gecertificeerde papierleverancier betrekken. Overigens staan er geen sancties op, mochten de richtlijnen van de FSC niet aangehouden worden.