Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 januari 2011

Nota Bezuiningen slecht nieuws voor cultuur

LISSE – De kunst- en culturele sectoren ontkomen niet aan de bezuinigingen. Deze conclusie kan getrokken worden uit de mededeling die wethouder Adri de Roon (D66) deed op maandag 17 januari. Hij informeerde de leden van de commissie Culturele Zaken over de verwachtingen voor het financiële budget aangaande toekomstige culturele en kunstuitingen.
De Roon liet weten: ‘In april komt de nota Bezuinigingen uit. In totaal moet de gemeente twee miljoen euro vinden aan bezuinigingen; dat is zo’n 10% van de jaarlijkse begroting van de gemeente.’ Het probleem met de bezuinigingen is dat veel van het geld al vastligt volgens gemaakte afspraken. Die afspraken moeten worden nagekomen; vandaar dat de gemeente alleen bezuinigingen kan uitvoeren op ‘niet onwrikbare zaken’. De wethouder: ‘Kunst is niet onwrikbaar. Ik ga het gevecht aan met de overige leden van het college om te strijden voor het cultuurbudget. Het zal niet zo zijn dat er geen geld meer overblijft, maar het wordt wel minder.