Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2011

Geen actie tegen verdwijnen parkeerplaatsen

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders lijkt zich de wet te laten voorschrijven door een commercieel bedrijf. Deze conclusie kan getrokken worden uit een discussie over het parkeerterrein op de Hoek van de Hobahostraat en de Schoolstraat tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op woensdag 19 januari.

Al jaren wordt dit terrein gebruikt door dankbare automobilisten om er te parkeren. Het is weliswaar geen officiële parkeerplaats, maar ook worden er de komende jaren nog geen huizen gebouwd. Op deze manier wordt een braak liggend stuk grond nog nuttig benut. Echter, de eigenaar van de grond, Lisse Centrum Beheer, bepaalde dat het parkeren per 1 januari 2011 afgelopen moest zijn. Commissielid Cor van Dijk (D66) voelde wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) aan de tand en vroeg: ‘De sluiting van het parkeerterrein op de hoek van de Hobahostraat en de Schoolstraat kwam als een donderslag bij heldere hemel. Er wordt niet gebouwd, dus zou het mogelijk zijn om een afspraak te maken met de eigenaar om pas het terrein af te sluiten op het moment dat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden?

De wethouder liet weten geen maatregelen te nemen om Lisse Centrum Beheer op andere gedachten te brengen. ‘Toen ik de aankondigingborden van de sluiting zag, heb ik met hen contact opgenomen. Ze zeiden dat ze deze sluiting al een tijdje hadden uitgesteld, maar dat ze om hun moverende redenen het terrein op 1 januari hebben gesloten. Het heeft niets met enige bouwactiviteiten te maken, want daar heb je een vergunning voor nodig en die is niet afgegeven.’ Van Zelst liet duidelijk blijken niet van zins te zijn om Lisse Centrum Beheer op andere gedachten te brengen. De komende jaren kan het dorp dus genieten van een prachtig kaal terrein, terwijl de vele toeristen en het winkelend publiek puffend op zoek gaan naar een zo broodnodige parkeerplek.