Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2011

Overkapping LTC is optie

LISSE – De erfpacht voor de gemeentegronden die LTC gebruikt wordt in 2014 verlengd. Hiermee is de toekomst van de tennisvereniging verzekerd. Wethouders Adri de Roon (D66) en Bas Brekelmans (VVD) bevestigden dit na afloop van een vergadering met het bestuur van de LTC.

Verder zijn er nog volop plannen voor de komende jaren; veel van die plannen moeten nog verder uitgewerkt worden, maar het gemeentebestuur geeft al een voorproefje. Zo is de gemeente druk doende met een studie over de (her)inrichting van sportpark Ter Specke. Gekeken wordt naar de sportaccommodaties en de parkeermogelijkheden; een collegevoorstel hierover gaat in het voorjaar naar de gemeenteraad.

Eén van de vraagstukken is het realiseren van overdekte tennisbanen op Ter Specke. Dat heeft te maken met de tennishal aan de Sportlaan, die op termijn gaat verdwijnen. De Roon liet weten: ‘Een prominente optie in dit verband is een vorm van overkapping van de LTC-banen 13 t/m 17.’ Het college adviseert het LTC-bestuur om geen banen met een toplaag van gravel aan te leggen, al mag wel drainage aangebracht worden. De gemeenteraad moet uiteindelijk wel haar goedkeuring geven aan die overkapping.