Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

Raadsrel over Trompenburg

LISSE – Het vaststellen van het bestemmingsplan Trompenburg leidde tot een raadsrelletje. Een oproep van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) aan de inwoners om geen bezwaren in te dienen tegen het bestemmingsplan Trompenburg heeft na afloop van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 februari tot felle kritiek geleid van twee collegepartijen.

Nieuwenhuis liet in een verklaring weten: ‘Fractiegenoot van Santen heeft al tijdens de commissievergadering zijn zorgen uitgesproken met betrekking tot de bezwaren die door de omwonenden zijn ingebracht en die mogelijk zouden kunnen leiden tot een extra vertraging van de uitvoering van de bouwplannen van het zorgcentrum. Ik wil van deze gelegenheid gebruikmaken om de bezwaarmakers met enige nadruk te verzoeken hun actie te staken. Een eventuele gang naar de Raad van State zal er toe leiden dat de realisatie van de bouwplannen met een extra jaar wordt vertraagd. En dat kan de bewoners, de toekomstige bewoners en de medewerkers van het zorgcentrum niet worden aangedaan. Al veel te lang wacht men op een nieuwe en adequate huisvesting die tegemoet komt aan alle huidige eisen waaraan een zorgcentrum zou moeten voldoen.’

Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) was ‘not amused’ met wat ze hoorde en liet na afloop van de vergadering weten: ‘Ik vind dat je als volksvertegenwoordiger geen pressie mag uitoefenen op inwoners om af te zien van een gang naar de Raad van State, met als argument dat het voor de bewoners van het zorgcomplex erg naar is als de realisering daardoor met één jaar kan worden vertraagd. Het belang van de bewoners weegt naar mijn idee even zwaar als de belangen van de omwonenden en het is eenieders recht deze belangen naar beste eer en geweten te verdedigen.’

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) deed er een schepje bovenop: ‘Ik vind de stemverklaring van de SGP/CU hoogst opmerkelijk en daarnaast ook niet gepast. Feitelijk roep je betrokken bewoners op om hun belangen volledig ondergeschikt te maken aan de belangen van een grootschalig bouwproject. Zo werkt dat niet in een democratische rechtstaat. Mochten betrokken bewoners vinden dat ze onevenredig in hun belangen geschaad worden dan rest hen domweg niets anders dan gebruik te maken van hun democratisch recht om bezwaar aan te tekenen. Natuurlijk is dat voor de voortgang van het bouwproject bijzonder vervelend maar dat is hier van ondergeschikt belang.’ Verburg liet wel weten dat er toezeggingen zijn gedaan over onder meer verkeersveiligheid op de Vuursteeglaan en het voorkomen van sluipverkeer in het wijkje Trompenburg en dat het vertrouwen van betrokken bewoners niet geschaad mag worden.