Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2011

Schandplekken moeten worden aangepakt

NOORDWIJK – De gemeente wil de eigenaar van het afgebrande pand Villa Bianca overtuigen om de huidige locatie aan te pakken. Deze mededeling deed wethouder Leendert de Lange (VVD/JES) naar aanleiding van een vraag van gemeenteraadslid Visser – Danser (Puur Noordwijk), die de ruïne betitelde als ‘schandplek’.

Het PN-raadslid vroeg zich af of dit soort schandplekken snel aangepakt kunnen worden. ‘Laat de eigenaar het pand tot één meter boven het maaiveld afbreken: dat verbetert het aangezicht enorm. Mogelijk kan de gemeente met wat zand en helmgras een aanvaardbaar aangezicht leveren.’ De Lange vond dit een ‘constructieve gedachte’ en stelde: ‘Deze plek is het college een doorn in het oog. Als blijkt dat er mogelijkheden bestaan, zullen we het zeker overleggen met de eigenaar. Het moet een ander aangezicht krijgen, zeker in de overgang naar iets anders.’ Op maandag 9 mei is er een bijeenkomst met een uiteenzetting van de aanpak van alle schandplekken in Noordwijk. Het college heeft een notitie in voorbereiding over hoe die schandplekken worden aangepakt.