Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2011

‘Laat mensen wonen in leegstaande bedrijvenunits’

LISSE – ‘Als de bedrijvenunits op Meer en Duin toch leeg staan, waarom laten we daar dan niet mensen in wonen?’ Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) liet tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 8 juni weten dat zij de perfecte oplossing had voor de illegale bewoning die momenteel plaatsvindt op het bedrijventerrein. Zolang de bedrijvenunits niet gebruikt worden, zouden deze als woningen ingezet kunnen worden.

Burgemeester Corrie Langelaar zag dit echter niet zitten. ‘We handelen direct als we erachter komen dat er clandestien gewoond wordt op Meer en Duin. We kunnen er niet voor zorgen dat mensen op dat bedrijventerrein mogen wonen. Ten eerste geldt voor dat gebied een bestemmingsplan (bedrijventerreinen, JD) en bovendien zijn die locaties niet woonwaardig.’ Vermeulen probeerde het nog een keertje: ‘Het is toch zonde dat die leegstaande units niet meer gebruikt worden voor bedrijven. Misschien moeten we toch naar een andere bestemming kijken.’ Haar oproep maakt echter geen schijn van kans, zo was uit de non-verbale communicatie van de overige politici op te maken.