Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2011

Claim over HOV-lijn

LISSE – Als de Provincie Zuid-Holland haar wens doorzet om de HOV-lijn (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) van de Haarlemmermeer richting Station Sassenheim door te trekken via het Sportlaangebied, dan claimt de gemeente alle onkosten en verloren gegane winsten bij diezelfde Provincie. Dit standpunt nam wethouder Bas Brekelmans (VVD) in tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 9 juni.

Brekelmans stelde: ‘Waarom moet die HOV-lijn zo nodig door het Sportlaangebied? Het kan prima via de randweg. Nog los van het kwaliteitsverlies van de omgeving, kost het ons geld omdat er dan minder huizen gebouwd kunnen worden. Waarom moet er nou zonodig een busbaan vlak bij de school aangelegd worden? Als de Provincie doorzet met deze HOV-lijn via het Sportlaangebied, dan gaan we het geld bij de Provincie claimen.’