Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juli 2011

Stadspark in Roodemolenpolder

TEYLINGEN – Van de Roodemolenpolder, een weilandgebied tussen Voorhout en Sassenheim, moet een stadspark gemaakt worden. Dit plan speelt al een tijdje in het hoofd van CDA-wethouder Kees van Velzen, al stelt hij desgevraagd wel dat de plannen “erg prematuur” zijn.

De Stadsparkgedachte is ontstaan nog voordat de fusiegemeente Teylingen een feit was. In het CDA-verkiezingsprogramma van 2006 “Tien voor Teylingen” wordt dit plan met nadruk genoemd. “Wat groen is, moet groen blijven en dat geldt zeker ook voor Teylingen. Om dat te realiseren is het noodzakelijk om een groenstructuur van Teylingen vast te leggen. Daarin worden de groene zones in onze gemeente op natuurlijke wijze met elkaar verbonden. De groene zones vormen tegelijkertijd een parkachtige verbinding tussen de dorpskernen met wandel- en fietsroutes. Het CDA pleit voor de aanleg van een landschapspark tussen de kernen Voorhout en Sassenheim.”

Van Velzen heeft al her en der in het dorp gepolst hoe het idee voor een dergelijk stadspark bij de bevolking zou vallen. Momenteel is zijn collega-wethouder John Stuurman (D66) namelijk druk bezig om het besluit te realiseren voor de aanleg van een fietspad door de Roodemolenpolder. “Het idee voor een Stadspark is aangemeld voor een subsidieverzoek bij de Provincie, onder de titel ‘Samen voor groen’. Het potje is momenteel echter leeg, dus het is afwachten of hier geld voor beschikbaar komt”, aldus Van Velzen.

Hij overweegt serieus om later dit jaar bij het vaststellen van de Structuurvisie aan de gemeenteraad te vragen om geld beschikbaar te stellen voor een onderzoek om het stadspark te realiseren. ‘Een stadspark zal niet al deze collegeperiode een feit zijn, maar ik zou het wel de volgende collegeperiode willen meemaken.’ Van Velzen gaat dus voor een volgende termijn als wethouder? ‘Die conclusie zou je uit deze woorden kunnen trekken.’