Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2011

Extra eurotonnen voor theater

LISSE – Een extra 390.000 euro wordt gereserveerd om de theater op de CNB-locatie te ontwikkelen. Hiervoor worden eersteklas stoelen aangeschaft en wordt onder meer de vloer schuin aangelegd. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag 15 september voor dit collegevoorstel. Tegenstanders waren CDA en SGP/ChristenUnie.

Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) kreeg de afgelopen week veel kritiek van collega-politici dat haar partij geen voorstander was van deze extra investering. Ze zegt hierover: ‘Mogen wij het recht niet hebben om te switchen van mening? Onze zorg is dat er strijd komt om het gebruik van het podium tussen het professioneel theater en de culturele verenigingen. Ook vragen we ons af of de exploitant het financieel haalbaar krijgt.’

Haar collega-fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) meldde: ‘Het gaat ons over de zorg van exploitatiekosten; met deze vier ton extra en de mindere grondopbrengst, levert dat een totale extra kostenpost van 700.000 euro op. Daarom kunnen we niet met dit voorstel instemmen.’

Wethouder Adri de Roon (D66): Het Floralistheater is als onderdak voor de culturele verenigingen bedoeld. Er komt een bioscoopfunctie, en we zijn op zoek naar een exploitant die een beperkt aantal avonden haar diensten wil aanbieden. We hebben met een tweetal mogelijke exploitanten gesprekken gehad en niet de indruk aan overgehouden dat ze het niets vinden.’ Het college kreeg daarop de steun van VVD, Nieuw Lisse, D66 en de PvdA.