Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2011

Woningen op Dever-Zuid

LISSE – Op Dever-Zuid komen geen bedrijven, maar woningen. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag 15 september in met dit collegevoorstel; PvdA en SGP/ChristenUnie waren tegen.

Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet weten dat zijn partij de overige coalitiepartijen volgt en trok het partijstandpunt in om starterswoningen te realiseren op Dever-Zuid. In een verklaring liet hij weten: ‘We zijn tot de conclusie gekomen dat starterswoningen niet de beste oplossing zijn in Dever-Zuid. We willen het probleem van starterswoningen breed en integraal aanpakken.’ In een door de coalitiepartijen ingediende motie werd vervolgens het college opgeroepen om met een helder beleid te komen om meer starterswoningen te realiseren.

Tegen de motie kon natuurlijk geen enkele politicus zijn, maar fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) gooide fijntjes zout in de wonen van Nieuw Lisse: ‘Deze motie lag veel meer in het feit dat collega van Nieuw Lisse een veel te grote broek had aangetrokken over starterswoningen. In coalitieverband zijn de rijen gesloten en als gebaar naar nieuw Lisse wordt deze motie ingediend.’ Zijn partij bleef overigens tegenstander van woningbouw op Dever-Zuid: ‘Er zijn een hoop minnen over geluidswallen, ontsluiting, geuren. De financiële plus die geraamd wordt, kan nog vies tegenvallen. Misschien is de industrie nu niet nodig, maar voor de toekomst zou het wel heel erg nodig kunnen zijn.’ Hij kreeg steun van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie).

De woorden van de oppositiepartijen werden begroet met een schreeuwende stilte van de coalitiepartijen, waarop Kistemaker hardop verzuchtte: ‘Ik vind het diep treurig. Je komt met argumenten en die zijn kennelijk zo overtuigend dat de coalitie met stomheid is geslagen en er niet op durven te reageren.’ De koers was echter gelopen en plannen worden opgemaakt om op Dever-Zuid twintig vrije kavels te vestigen.