Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2011

Seniorenwijzer scoort bij ouderen

LISSE – Een nieuwe seniorenwijzer voor ouderen zorgt ervoor dat alle benodigde informatie in één oogopslag en binnen handbereik zijn. Initiatiefnemende organisatie voor deze seniorenwijzer is de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse), met financiële steun van de gemeente. Vorige week lieten zij dit handige boekje verspreidden.

SWOL-directeur Astrid Verkerk laat weten: ‘In deze seniorenwijzer, editie 2011 – 2012, staat niet alleen informatie voor ouderen vanaf 65 jaar, maar ook voor mantelzorgers en mensen met een beperking, De informatie gaat over wonen, zorg, eten en vervoer en allerlei gegevens over voorzieningen en instellingen.’ Het initiatief wordt zoals het er nu naar uitziet zeker vervolgd, informeert de directeur. ‘Lisse wil voorloper zijn op het gebied van mensen informeren. Zo weten de ouderen waar ze moeten zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen.’ Dan gaat het bijvoorbeeld ook om informatie over de plaatselijke winkeliers die bestelde goederen en etenswaren ook aan huis leveren.

De seniorenwijzer is er in feite gekomen op verzoek van de Seniorenraad. Deze instantie vond dat het seniorenkatern in de gemeentegids onhandig was en niet voldeed aan de eisen. Verkerk: ‘Dit boekje kan naast de telefoon liggen om informatie te vragen wanneer het nodig is. En omdat alles gerubriceerd staat, is het ook handig om als naslagboekje te gebruiken.’

De seniorenwijzer, met een totaaloplage van 6.000 stuks, is gratis verkrijgbaar bij het Lokaal Loket Lisse, de bibliotheek, huisartsen en verzorgingstehuizen. 2.900 exemplaren zijn huis-aan-huis rondgebracht bij de doelgroepen. Verkerk: ‘We proberen deze seniorenwijzer om de anderhalf jaar uit te geven. Daarnaast willen we er een digitale versie van maken op de site van de SWOL, zodat je daar een goed inkijkexemplaar kunt vinden. Daar voeren we de ook tussentijdse aanvullingen in.’