Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2011

Meer taken gemeente uitbesteed

LISSE – De komende jaren zullen steeds meer gemeentelijke taken samengevoegd worden met naburige plaatsen. Het college van burgemeester en wethouders laat onderzoeken welke van de ambtelijke diensten hiervoor het meest geschikt is.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) informeerde dinsdag 11 oktober: ‘Personeelszaken bijvoorbeeld; moeten we dat nog zelf uitvoeren, of ga je dat met de buurgemeenten doen? Vanuit dat perspectief kijken we ook naar de afdelingen ICT, Beleid en Juridische zaken.’ De onderdelen ‘Leerplicht’en ‘Klimaatbeleid’ worden al samen met de andere Holland Rijnland gemeenten opgezet. Het college doet deze maand een voorstel aan de gemeenteraad om de Milieutaken over te dragen aan de Omgevingsdienst (voorheen: Milieudienst, JD) West-Holland. Per 1 juni 2012 zullen dan vier Lissese ambtenaren hun werk in Leiden verrichten.

Bij het uitbesteden van taken en het overhevelen van ambtenaren zou je denken dat de gemeente geld bespaart. Dit is echter niet het geval; de gemeente moet 119.000 euro per jaar bijbetalen, informeert de wethouder. ‘We moeten aan de wetgeving voldoen. Aan ons was de keuze: of uitbesteden of de interne formatie versterken, wat 100.000
euro per jaar kost.’ Het college kiest voor uitbesteding naar de Omgevingsdienst. ‘Daar zit de deskundigheid en kennis bij elkaar, al is wel het nadeel dat het wat op afstand zit’, aldus Brekelmans.