Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2011

Tienerauteur scoort met tweede boek

VOORHOUT – Je bent een tiener en door je hoofd stromen allerlei fantastische ideeën. Wat doe je daar mee? Casper Dangerman (17) weet hier het antwoord op: je schrijft het op en publiceert het in boekvorm. Vrijdag 14 oktober verschijnt alweer zijn tweede boek: ‘Jack Bone, De Dood’; een vervolg op het eerste deel wat anderhalf jaar geleden verscheen.

‘Ik vind schrijven heerlijk; ik kan er namelijk mijn ei in kwijt’, informeert Dangerman. ‘Ik had altijd al een hoop fantasie, maar vergat het altijd. Vervolgens besloot ik het op te schrijven. Meestal deed ik dat in de avond, na het eten.’ Dit tweede deel heeft een andere stijl dan het eerste: dat is ook logisch, want Dangerman zelf was ook ouder op het moment dat hij ‘De Dood’ schreef. Zelf zegt hij daarover: ‘In het eerste deel gebeuren er tien dingen op één pagina. Nu is dat niet meer zo extreem, maar het verhaal loopt vlot door. Ik kan er namelijk niet tegen als er tien bladzijden lang niets gebeurd.

Het nieuwe boek, waarvan de afbeelding op de voorkant is ontworpen door de Voorhoutse graphic artist Jorry Rosman, is binnenkort via iedere boekhandel in Nederland te verkrijgen. Dangerman licht een tipje van de verhaallijn op: ‘De slechterik uit boek 1 is verslagen en zijn werkgever komt wraak nemen. Hij vat het plan op om een groot monster los te laten uit een kooi. Om dit te bereiken moet hij twaalf vervloekte en gemuteerde vrouwen bij elkaar krijgen.’

Dangerman heeft geen verwachtingen over de oplage van zijn nieuwe boek: ‘Van het eerste deel zijn zo’n honderd exemplaren verkocht en dat is heel wat voor zo’n jonge schrijver als ik. Ik was al blij toen ik hoorde dat de verkoopteller op veertig stond.’ Al zijn fantasieën over Jack Bone heeft de auteur uitgewerkt in nog vier manuscripten, die de komende jaren ook in boek worden uitgebracht, informeert Dangerman. Zijn derde boek krijgt de titel ‘Drake’. Wat is toch die fascinatie voor zo’n old school leesvorm voor een jongen van de huidige digitale generatie? ‘Het schrijven zelf is leuk en een boek kun je vasthouden. Ik vind het nog steeds leuk om in mijn eigen boek te lezen.’

De 17-jarige kan het schrijven niet laten. Hij heeft momenteel al drie verhaallijnen in zijn hoofd zitten. Zodra hij daadwerkelijk aan een nieuw manuscript begint te werken, zal duidelijk zijn dat de stijl en inhoud van het nieuwe werk totaal zal verschillen dan de ‘Jack Bone’ serie. Dangerman: ‘Een mens bestaat uit het hart, de hersenen en de ziel. Het hart vertegenwoordigt het goede en dat bestrijdt de met magie gevulde ziel. De hersenen zijn er om acties te overwegen.’ Het is duidelijk; er schuilt een waar filosoof in de auteur met acteursaspiraties.

Het boek ‘Jack Bone: De Dood’, met ruim 200 bladzijden, is vanaf 14 oktober voor 16,95 euro te bestellen bij iedere boekhandel.