Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 november 2011

Alcohol mag vloeien op gemeentehuis

OEGSTGEEST – De alcohol kruipt waar het niet gaan kan. Een voorstel van gemeenteraadslid S. Vogel (Leefbaar Oegstgeest) om het gemeentehuis alcoholvrij te maken kreeg dermate weinig steun van de overige partijen, dat hij het moest intrekken. Het onderwerp werd besproken tijdens de begrotingsvergadering van donderdag 3 november.

En Vogel had het nog zo goed voorbereid. Hij stelde in zijn motie: ‘Alcoholgebruik is soms ongewenst vanuit het oogpunt van veiligheid en gezondheid. In het politiek cafe na afloop van de raadsvergaderingen wordt ook alcohol gedronken. Versobering kan een voorbeeldfunctie hebben en het niet meer schenken van deze drank kan bijdragen aan de gewenste bezuinigingen.’

De burgemeester ontraadde de motie zeer sterk: ‘Er wordt hier heel weinig alcohol gedronken. Ik heb niemand waggelend het gemeentehuis zien verlaten. Bovendien spreken de indieners van deze motie met twee tongen; ik zag namelijk dat ze van een heerlijk biertje hebben genoten.’ Bij de overige partijen bleek ook weinig steun voor de motie ‘Gemeentehuis alcoholvrij’, zodat Vogel niet anders kon dan zijn voorstel in te trekken.