Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 november 2011

‘Draai de sleutel om en doe de deur van de Schilderschool op slot’

OEGSTGEEST – De politiek spreekt haar afkeuring uit over de handelwijze van het bestuur van de dr. K. Schilderschool. Deze onderwijsinstelling wilde een homoseksuele leraar ontslaan vanwege zijn geaardheid, maar werd door de rechter teruggefloten. Tijdens de begrotingsvergadering van donderdag 3 november besloot de gemeenteraad om alle bestuurlijke en ambtelijke contacten met de school tot het minimum te beperken, totdat het schoolbestuur openlijk afstand neemt van welke vorm van discriminatie ook.

Namens de VVD diende gemeenteraadslid V. Janssen deze motie in en hij hield een gloedvol betoog. ‘Ik sprong uit mijn vel toen ik over dat ontslag hoorde. Ik wil niet raadslid zijn in een dorp waar een school staat die homoseksuele leraren discrimineert. Wat leren kinderen daar op school over respect voor andersdenkenden? Het liefst zou ik de sleutel van de deur omdraaien en de school op slot doen. Door de uitspraak van de rechter is onomstotelijk komen vast te staan dat de handelwijze van de school strijdig is met de wet gelijke behandeling. Er is sprake van discriminatie, de school is niet in het gelijk gesteld en de ontslagaanvraag is niet ontvankelijk verklaard.

Verrassend was dat niet iedere politicus afstand nam van deze vorm van seksuele discriminatie. Gemeenteraadslid T. van Tongeren (PrO) liet weten dat er ook rekening gehouden moet worden met de vrijheid van godsdienst. Hij vroeg om een hoofdelijke stemming. Het CDA (raadsleden M. den Boer en E. van Blitterswijk) stemden tegen de motie. Zij stelden: ‘De betreffende docent kon weten dat dit het beleid was. Ik vind het veel te ver gaan dat gezegd wordt dat Janssen de school wil sluiten.’ Ook de gemeenteraadsleden E. van den Nouweelen (Lokaal), I. van Dijk, P. van Teylingen (Leefbaar Oegstgeest), R. Braun (Transparant Oegstgeest), H. Pasterkamp en G. Kruidhof stemden tegen. Zij vormden een minderheid, zodat de motie werd aangenomen en de dr K. Schilderschool eerst op haar knieën moet, voordat de banden met de gemeente weer kunnen worden genormaliseerd.