Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2011

‘BBO is ondemocratisch’

STREEK – Het besluit of de Noordelijke Ontsluiting Greenport (NOG) er moet komen, wordt niet op een democratische manier gedaan. De bestuurders beslissen hierover in een Breed Bestuurlijk Overleg (BBO). Dat is een klein clubje van wethouders en ambtenaren die achter onze ruggen om over deze weg besluiten.’ Willem Bakx, voorzitter van de Noordelijke Wijkraad Hillegom uitte deze woorden tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op dinsdag 13 december.

Hij stelde verder: ‘Met het BBO is er geen transparantie; de gemeenteraden de Provinciale Staten zijn niet gekend. Als het land op deze manier bestuurd wordt, dan worden we een bananenrepubliek. Ik roep u op om waakzaam te zijn, want het NOG-schip vaart al en er gebeurt veel achter de rug van de gemeenteraadsleden om.’ Het BBO wil de meest noordelijke variant van de NOG uitvoeren, maar de inspreker hoopte dat hier nog een stokje voor gestoken kan worden. ‘Alles is nog open; het is aan het bestuur van de gemeente Lisse om haar invloed aan te wenden.’