Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Camera’s blijven op de Grent

NOORDWIJK – Het cameratoezicht op de Grent blijft. Wel moet de kwaliteit van de beelden verbeterd worden, zodat deze beelden inderdaad ook gebruikt kunnen worden bij het opsporen en vervolgen van verdachten. De leden van de commissie VBO & AOR spraken hierover tijdens de vergadering van dinsdag 6 december.

Het camerasysteem functioneert nu vijf jaar; de hoogste tijd dus voor een update. Burgemeester Jan Pieter Lokker informeerde de raadsleden: ‘Camera’s werken positief als repressief middel en dragen bij aan een gevoel van veiligheid bij bewoners en andere partijen. We willen het systeem optimaliseren door het aanbrengen van een betere verlichting in het cameragebied.’ Ook wordt in samenwerking met de gemeente Katwijk en de politie Hollands-Midden een eigen meldkamer ingericht.

De politici waren voor het behoud van de camera’s. Fractievoorzitter R. ter Hark (VVD/JES): ‘Door cameratoezicht wordt pakkans vergroot en kunnen vandalen daadwerkelijk betalen. Ook op andere plekken in Noordwijk zou dit de regel moeten zijn.’ Commissielid D. Klinkenberg (Puur Noordwijk): ‘Cameratoezicht draagt bij aan veiligheid, maar wij willen inspraak hebben in de locaties waar de camera’s geplaatst worden.’

Commissielid W. van Egmond (CDA) was voorstander van het cameratoezicht en een betere verlichting. ‘Het camerasysteem kost ontzettend veel geld en dan wil je dat de beelden wel goed zijn om tot veroordeling over te gaan.’ Haar collega D. Zandvoort (WNW/Liberaal Noordwijk): ‘Het is maatschappelijk bewezen dat cameratoezicht effectief is.’