Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Gemeentegarantie van 6 miljoen euro voor ASC

OEGSTGEEST – Een gemeentegarantie van maximaal 6 miljoen euro voor sportvereniging ASC om het sportcomplex in de Overveerpolder gefaseerd aan te leggen. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 15 december.

Volgens het college loopt de gemeente ‘een laag financieel risico’. Sportvereniging ASC betaalt ieder jaar maximaal 12.000 euro aan provisie over het borggestelde bedrag. Het overbruggingskrediet is voor ASC noodzakelijk om de geplande herhuisvesting naar de Overveerpolder voor te financieren. Twee financiële instellingen willen best het geld voorfinancieren, maar zijn op basis van een onderzoek uitgevoerd door Deloitte niet 100% zeker dat hun investering ook daadwerkelijk wordt terugbetaald. In het raadsvoorstel staat: ‘De instellingen zijn positief over de haalbaarheid van de ontwikkeling, maar zien wel een aantal risico’s waardoor zij (...) geen krediet willen verstrekken zonder gemeentegarantie.’ De gemeente heeft met het verstrekken van de garantie echter wel het eerste recht van hypotheek op het huidige complex van ASC aan de Duivenvoordestraat. ‘De ontwikkeling van de achterblijvende locatie aan de Duivenvoordestraat is voor rekening en risico van de ontwikkelaar en vormt geen onderdeel van de gemeentegarantie’, zo staat er in het raadsvoorstel.