Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Ergernissen rotonde aangepakt

LISSE – De Provincie Zuid-Holland kan met angst en beven wachten op een brief op poten van het college van burgemeester en wethouders. De rotonde bij de Engel en de 2e Poellaan laat veel te lang op zich wachten en wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) is het helemaal zat. Donderdag 8 december beantwoordde hij vragen van commissielid Cor van Dijk (D66).

Van Zelst liet weten dat hij er ‘als een bok op de haverkist’ bovenop zit: ‘De oplevering van de rotonde duurt ons ook veel te lang. We hebben de provincie gedreigd: wanneer het niet voor de kerst geregeld is, zullen we een brief op poten sturen. De provincie is een beetje geschrokken: ze proberen het te regelen.’ De wethouder ging ook in op een actie van Top Keukens; het bedrijf dat zich een gedeelte van het voetpad heeft ‘toegeëigend’. Van Zelst informeerde de commissieleden: ‘Mensen mogen gewoon over het terrein van Top Keukens lopen. Dat is een recht van overpad.’ Een bord dat de toegang op het terrein verbiedt, moet dus weggehaald worden.