Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Meer geld voor bibliotheek dankzij bezuinigingen

LISSE – ‘Moeten de inwoners van Lisse meer betalen voor het lidmaatschap van de bibliotheek omdat er in andere gemeenten meer op die bibliotheek wordt bezuinigd?’ Deze vraag stelde commissielid Bas van Riel (D66) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 7 december.

Wethouder Adri de Roon (D66) liet weten dat het iets anders ligt. Enkele jaren geleden is afgesproken dat voor alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek één uniform tariefsysteem wordt ingevoerd. ‘Lisse heeft heel minimaal bezuinigd op de bibliotheek, maar Teylingen en Noordwijk hebben juist fors bezuinigd. Voor die bibliotheken is het nodig dat de contributie met 10 euro stijgt. Voor Lisse zou dat niet nodig zijn geweest, maar omdat we een uniform tarief hebben, stijgen wij ook.’

Het geld gaat echter niet in een algemene pot, maar blijft toebehoren aan de Lissese vestiging, zo informeerde de wethouder. Er is dus extra geld voor de bibliotheek beschikbaar, zo merkten de politici. Marianne Entrop suggereerde daarom om de openingsuren die wegvielen vanwege het invoeren van de zondagsopeningen weer terug te laten komen. De wethouder vond dit een ‘aardige suggestie’.