Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Koninklijke onderscheiding Corrie Langelaar

LISSE – Burgemeester Corrie Langelaar ontving bij haar afscheid op vrijdag 16 december een Koninklijke Onderscheiding. Ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De ereversierselen werden haar opgespeld door Commissaris van de Koningin Jan Franssen.

De ceremonie ging gepaard met lovende woorden: ‘Ik heb Corrie Langelaar de afgelopen twaalf jaar in heel verschillende omstandigheden mee mogen maken. Als voorzitter van een college van allemaal mannen was zij een verademing. Mannen kunnen dingen namelijk eerder problematiseren dan vrouwen. Niet alles is over rozen gegaan: je hebt medisch en in je priveleven je moeilijke momenten doorstaan. Dat tekent jou ten voeten uit. Altijd als het beestje onder wordt geduwd, komt Corrie weer boven en ga je door. De kracht van Corrie is dat je je optimisme en levensblijheid deelt met andere mensen en daardoor in de Lissese gemeenschap gedragen bent. Dan blijf je langer in de herinnering dan dat je grote projecten opzet, die na een aantal jaren weer verdwijnen.’ En met die woorden ontving Langelaar het lintje Ridder in de Orde van Oranje Nassau.