Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

Leny Jansen in de bloemetjes

VOORHOUT – Na 23 jaar neemt Leny Jansen – Van Gennep afscheid van haar functie als secretaris van de Stichting Platform Gehandicapten Teylingen. Waar het hoofd nog lang door had willen gaan, weigert het lichaam mee te werken. Vrijdag 25 november zetten de bestuursleden haar flink in de bloemetjes om haar hartelijk te danken voor al het werk wat Jansen in de loop der jaren verzet heeft.

Jansen was blij met dit eerbetoon, maar had liever gehad dat de situatie anders zou zijn. ‘Ik kan echt niet meer, zelfs het schrijven niet. En dat is toch lastig als je secretaris bent.’ Jansen, die al ruim een jaar in een verpleegtehuis woont, vreest het voortbestaan van de stichting: ‘De voorzitter Ems Raymans wordt 80 jaar en ook het andere bestuurslid is al ouder dan 80. Ik ben bang dat deze stichting een langzame dood sterft.’ Het zou doodzonde zijn, want er is nog meer dan voldoende te doen in de gemeente Teylingen op het gebied van betere voorzieningen voor gehandicapten. Jansen laat weten: ‘Mensen moeten beseffen dat ze niet alleen op de wereld zijn.’ Raymans haakt hier op in door te informeren dat de stichting regelmatig met de verantwoordelijk wethouder op stap gaat om haar te wijzen op rolstoelonvriendelijke gebieden.