Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Meer dan miljoen euro aan subsidies

LISSE – Nog altijd ontvangen veel verenigingen en instellingen behoorlijke bedragen aan subsidies van de gemeente. Dinsdag 29 november maakte het college van burgemeester en wethouders een overzicht openbaar. Onder de toppers van subsidietrekkers bevinden zich de Bibliotheek Bollenstreek, ’t Huys Dever en Stichting Vluchtelingenwerk.

De subsidieontvangers worden onderverdeeld in twee categorieën: de waarderingssubsidies en prestatiesubsidies. Onder de eerste noemer vallen subsidies voor de periode 2009 – 2012. De volgende organisaties krijgen gedurende die periode een financiële bijdrage: Stichting De Zevensprong (6.000 euro), Stichting Zieken- en Bejaardenomroep ‘De Boterbloem’ (2.000 euro), Stichting Juridisch Adviesbureau ‘De Leidse Rechtswinkel (2.500 euro) en het bestuur van de plaatselijke afdeling Lisse van de Nationale Vereniging ‘De Zonnebloem’ (4.750 euro). Ook de speeltuinverenigingen ‘Marijke’, ‘De Bijenkorf’ en ‘Kindervreugd’ mogen ieder 5.000 euro bijschrijven. De Seniorenraad Lisse ontvangt 6.400 euro gedurende deze periode. Toppers in deze categorie zijn de Stichting Cuvolis (4.000 euro per jaar) en de Stichting Oranjecomite Lisse wordt ook goed bedeeld: 14.812 euro voor 2012.

Nog veel grotere bedragen worden toegekend als het gaat om de prestatiesubsidies. De Stichting Bibliotheek Bollenstreek ontvangt in 2012 een bedrag van 620.000 euro voor de instandhouding van de bibliotheek en ‘informatieve taken’. Stichting Vluchtelingenwerk Zuid-Holland-Noord krijgt het komende jaar 57.000 euro voor de huisvesting en ondersteuning van vluchtelingen en ’t Huys Dever mag 59.323 euro bijschrijven op haar bankrekening. De Stichting BESCAL (Beheer van sociaal-cultureel en culturele accommodaties Lisse) heeft een budget van maximaal 200.000 euro voor het beheer en de exploitatie van de A-accommodaties.

Ook de VVV wordt niet vergeten: deze organisatie krijgt 45.310 euro voor ‘promotie en gastheerschap’. De Stichting Ondernemersfonds Lisse krijgt 20.000 euro; dat bedrag gaat op aan de Citymanager Harry Duivenvoorden. De Opvang Zwerf- en afstandsdieren krijgt maximaal 0,33 euro per inwoner (circa 6.930 euro) en de Stichting Agglomeratiegroep Holland Centraal ontvangt volgend jaar 20.000 euro.