Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

Namen mogelijke opvolgers Langelaar bekend

LISSE – De kopstukken van de Lissese politiek togen maandag 28 november naar Den Haag om de mogelijke opvolgers van Corrie Langelaar te bespreken. Zij neemt namelijk op 16 december afscheid. De Commissaris van de Koningin (CvdK), Jan Franssen, legde een aantal namen van kandidaten aan de fractievoorzitters voor.

Een beslissing is nog niet genomen; hierover gaan de politici onderling nog in conclaaf. Ook namen worden niet genoemd. Enkele fractievoorzitters die voorafgaand aan de vergadering van het raadspresidium met elkaar napraatten over het gesprek met de CvdK, shushten elkaar zodra de journalist binnen kwam. Om hun gesprek toch af te maken, togen de fractievoorzitters Joke Vermeulen (CDA) en Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) naar een apart halletje om daar hun gedachtenwisseling voort te zetten.

Desgevraagd wilde fractievoorzitter Marianne Entrop wel kwijt dat gesproken wordt over meer dan twee kandidaten en dat een van deze kandidaten ‘een landelijke bekendheid’ heeft.