Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

280 nieuwe fietsparkeerplaatsen

VOORHOUT – Tot woensdag 21 december was het een ongehoord zooitje aan fietsen dat iedere dag op de stoep bij het station verspreid lag. Dit probleem behoort echter tot de verleden tijd: ProRail heeft gezorgd voor fonkelnieuwe fietsenstallingen. Met bijbehorende verlichting. Wethouder Kees van Velzen (CDA) verrichtte de officiële opening door het aanbrengen van zadelhoezen op de al netjes geparkeerde fietsen.

‘Iedere dag verwerkt dit station 2.800 reizigersbewegingen’, wist Van Velzen te melden. ‘Nu hebben we 280 nieuwe fietsparkeerplaatsen en ik hoop dat het zo vol komt te staan, dat we nog meer plekken nodig hebben. Dat betekent namelijk dat meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Woordvoerder van ProRail, Huub Veeneman, liet weten dat 40% van alle mensen die met de trein gaat, ook met de fiets naar het station komt. ‘Wij sluiten Voorhout zo goed mogelijk aan op de rest van de wereld. Ook hebben we deze fietsparkeerplaatsen verlicht, zodat de mensen zich ’s avonds prettig voelen.’