Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2012

Eisen aan Omgevingsdienst West-Holland

NOORDWIJK – De gemeente moet meedoen met de Regionale Uitvoerings Diensten (RUD), of ze nu wil of niet. Het college van burgemeester en wethouders maakt echter geen haast, zo liet wethouder Martijn Vroom (CDA) weten op dinsdag 20 december tijdens de vergadering van de commissie Veiligheid, Bereikbaarheid, Openbare Ruimte & Algemeen Bestuur, Openbare Orde, Raadsaangelegenheden.

Door de cafébrand in Volendam en de vuurwerkramp in Enschede stelde de landelijke overheid dat bouw- en milieutoezichten gebundeld moesten worden. Centrale diensten werden opgezet die zorgen voor het toezicht, maar Noordwijk is nog niet bij de Omgevingsdienst West-Holland aangesloten. Volgens de wethouder komt dat, omdat de gemeente ver voor ligt op de andere gemeenten. ‘Zolang het goed gaat, hoeft er geen (onmiddellijke) dwang (op ons) te worden uitgeoefend. We zitten comfortabeler dan andere gemeenten die een achterstand hebben.’

Vroom stelde: ‘We moeten ons aansluiten, maar we gaan onze mensen niet te grabbel gooien. Onze mensen gaan met plezier naar hun werk en er is een behoorlijk laag ziektepercentage.’ Hij hekelde onder meer het hoge uurtarief van de Omgevingsdienst West-Holland. De rijksoverheid kan Noordwijk dwingen om zich aan te sluiten. Daarom stemt de gemeente in om taken over te hevelen, maar tegelijkertijd worden eisen gesteld. ‘We willen dat al onze ambtenaren hier blijven.’ Ook mogen de kosten niet hoger zijn.