Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2012

Goa’s pakken Kapelstraatverkeer aan

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders is het spuugzat dat winkeliers, toeleveranciers en bezoekers van het winkelcentrum met hun auto’s en bromfietsen illegaal gebruik maken van de Kanaalstraat en Kapelstraat. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) kondigde woensdag 18 januari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën aan, dat hier strenger op gecontroleerd zal worden.

Van Zelst informeerde de commissieleden: ‘Met enige regelmaat hebben we overleg met de winkeliers over deze situatie. Vrij regelmatig begeven auto’s en bromfietsers zich in dat gebied.’ De uitkomsten van het overleg is, dat de gemeente streng gaat controleren, aangezien het gebied niet compleet wordt afgesloten vanwege de doorgangmogelijkheden van de hulpdiensten.

De gemeentelijke opsporings ambtenaren (goa’s) gaan de komende maanden streng controleren op bromfietsers en automobilisten die buiten de toegestane tijden de Kanaalstraat en Kapelstraat berijden. Overtreders krijgen tot 1 februari nog een waarschuwing, maar daarna wordt onverbiddelijk bekeurd. Van Zelst: ‘Ook hebben we de winkeliers gevraagd om hun scherper te wijzen op de toegestane laad- en lostijden. Door de week zijn die tussen 07:00 uur en 12:00 uur en op zaterdag van 07:00 uur tot 10:00 uur.’ De verkeersoverlast in de Kapelstraat en Kanaalstraat wordt in mei geëvalueerd om te kijken of het strenger handhaven ook daadwerkelijk effect heeft gehad.