Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2012

Waarschuwingsborden voor veiligere rotondes

OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders wil de veiligheid op de rotondes verhogen door het plaatsen van ‘opvallende attentieborden’. De gedachte is, dat de naderende automobilisten de borden lezen en er zo minder ongevallen met (brom)fietsers plaats vinden.

In Oegstgeest hebben de fietsers en bromfietsers voorrang op de rotondes. Algemeen bekend is, dat deze verkeersdeelnemers door deze voorrangssituatie minder goed opletten bij het naderen van een rotonde. De rotondes in Oegstgeest scoren het slechtst waar het gaat om de verkeersveiligheid, zo laat een ambtelijk verslag dan ook weten. De gemeente overweegt echter niet om de voorrangssituatie van de rotonde aan te passen.

In plaats daarvan moeten waarschuwingsborden de veiligheid verhogen, zo oordeelt het college van burgemeester en wethouders. Uit onderzoek blijkt dat inwoners veel liever ‘infrastructurele verbeteringen’ willen hebben. Ook geeft de gemeente in het ambtelijk verslag zelf toe dat het plaatsen van attentieborden ‘niet een even groot effect heeft als fysieke maatregelen’. Toch wil het college 15.000 euro uitgeven aan het plaatsen van de waarschuwingsborden. De gemeenteraad zal zich donderdag 26 januari over dit voorstel beraden.