Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2012

Slachtoffers doen aangifte

LISSE – Evelien Westerman deed vrijdag 9 maart aangifte van de door van haar kat Loesje (3½ jaar). Ze is nog altijd diep bedroefd om de moord: ‘Ze vond het zo heerlijk om af en toe naar buiten te kunnen. Ik vind het onbegrijpelijk wat er is gebeurd.’ Ook de baasjes van de andere vier katten gaan aangifte doen; de politie geeft aan deze zaak zeer serieus te nemen.

Om zeker te zijn wat de doodsoorzaak is, had eigenlijk autopsie gepleegd moeten zijn op de katten, maar de diertjes zijn in de nacht van zaterdag op zondag 26 februari vergiftigd. Voor autopsie is het nu te laat. Westerman: ‘Twee weken geleden werden we niet serieus genomen, maar dankzij de publiciteit nu wel. Als er nog een nieuwe kat bij komt, wordt autopsie gedaan.’

Ze blijft hopen dat de vijf dode katten een ongeluk is geweest: ‘We hopen dat iemand per ongeluk gif in de tuin heeft gespoten’, maar in haar hart weet ze wel beter. ‘In het voorjaar heb je krolse katten; ze maken dan meer herrie. Dat is misschien de aanleiding dat iemand dat ging doen. Maar ik vind het onvoorstelbaar. Als je echt last van de katten hebt, moet je erover kunnen praten. Ik heb nog één kat en die houd ik voorlopig binnen.’ Mochten mensen iets verdachts zien, dan kunnen ze dat melden bij de politie: 0900 8844.