Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Kappen met kappen

LISSE – Eindelijk is er goed nieuws op het bomenfront. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat zeven grote en monumentale wilgen zouden verdwijnen, maakte wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) donderdag 22 maart bekend dat hij dit niet wil toestaan. Hij deed deze mededeling tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. De protesten tegen de bomenkap lijken dus effect te hebben gehad.

De wethouder informeerde de commissieleden: ‘“In december 2007 heeft de raad ingestemd met de “Groenatlas Lisse 2008-2017. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat door de hoeveelheid wilgen op de koppen van de singels in de Poelpolder de singelstructuur niet optimaal beleefbaar is. Hierbij is gekeken naar de conditie van de bomen en zijn de bomen die het meest breukgevoelig zijn aangemerkt als de bomen om te verwijderen.’

Van Zelst vervolgde: ‘Gezien de bezwaren die er bestaan tegen het kappen van de treurwilgen in de Poelpolder is nogmaals naar de aanvraag en de vergunning gekeken. Op dit moment wordt versneld het achterstallig onderhoud van de bomenkap in Lisse weggewerkt. Daarom worden er in Lisse nu vele bomen gekapt. Dit geeft bij burgers onrust. De kap van bomen die nodig is in verband met projecten, zoals de Sportlaan en op de Grachtweg, kan niet worden uitgesteld. Ik stel voor om de betreffende bomen niet te kappen, aangezien daarvoor geen expliciete noodzaak is op dit moment. Met uitzondering van de boom achter het Burgemeester de Graafplein.’ Deze woorden werden warm verwelkomd door de commissieleden.